Select Page

Γιατί ενδοδαπέδια θέρμανση

Η ενδοδαπέδια θέρμανση αποτελεί πραγματικά την πλέον μοντέρνα λύση θέρμανσης, δημιουργώντας την τέλεια θερμοκρασία, προσφέροντας ζεστασιά και άνεση από την στιγμή που μπαίνουμε μέσα στο δωμάτιο.

Άμεση αποδοτικότητα κόστους

Το μονωμένο δάπεδο είναι κατά 10-15% πιο αποτελεσματικό.

Απελευθερώστε χώρο στον τοίχο

Η μη ύπαρξη θερμαντικών σωμάτων σημαίνει επιπλέον χώρο και ελευθερία σχεδιασμού.

Αδιαπέραστες εγγυήσεις

Προδιαγράφονται με όλα τα δικά μας συστήματα θέρμανσης.

Πλεονεκτήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης

N

Κατάλληλη για κάθε τύπο έργου

Χάριν στην διαθεσιμότητα μίας ευρείας γκάμας προϊόντων και συστημάτων, υπάρχει μία λύση ουσιαστικά για οιοδήποτε τύπο έργου είτε αυτό αποτελεί νέα κατασκευή, ανακαίνιση, τροποποίηση, ή αναστήλωση – από μία απλή αναβάθμιση συνεχόμενου χώρου, έως μία συνολική εγκατάσταση οικίας. Τα συστήματα προσφέρουν πλήρη ευελιξία, ενώ επιτρέπουν τις καλύτερες οικονομίες ενέργειας, τώρα και στο μέλλον.

Αξεπέραστη άνεση μέσω ομοιόμορφης κατανομής της θερμότητας
N

Αξεπέραστη άνεση μέσω ομοιόμορφης κατανομής της θερμότητας

Η ενδοδαπέδια θέρμανση διαχέει ζεστασιά σε όλη την επιφάνεια του δαπέδου χρησιμοποιώντας ακτινοβολούμενη θερμότητα χαμηλής θερμοκρασίας, παρά την “θέρμανση σημείου”, η οποία συνδέεται με τα θερμαντικά σώματα. Η θέρμανση μιας μεγάλης επιφάνειας με χαμηλή θερμοκρασία παράγει την πλέον δυνατή άνετη μορφή θέρμανσης, μειώνοντας την απώλεια θερμότητας από τα σώματα μας, χωρίς να υπερθερμαίνει τον περιβάλλοντα αέρα.

N

Εξοικονόμηση κόστους και αυξημένη ενεργειακή αποτελεσματικότητα δια μέσου του ελέγχου ζώνης.

Ο χωρισμός μίας οικίας σε ζώνες με την ενδοδαπέδια θέρμανση είναι απλός και σε αντίθεση με τα παραδοσιακά συστήματα τα οποία λειτουργούν όλα τα δωμάτια την ίδια χρονική στιγμή, είναι δυνατόν να ρυθμίσετε την θέρμανση για ανεξάρτητα δωμάτια όπου και όταν αυτό απαιτείται.

Οι μοναδικοί θερμοστάτες της Warmup προσφέρουν την επιλογή επιπέδων θερμοκρασίας και προγραμματίζονται για να ταιριάζουν απόλυτα με τον τρόπο ζωής. Όταν απαιτείται, σε κάθε δωμάτιο, η θερμοκρασία μπορεί να χειριστεί με ακρίβεια. Ως εκ τούτου, μπορούν να επιτευχθούν μειώσεις έως και 10-20% στους λογαριασμούς θέρμανσης.

Παρακολουθείστε μια μαρτυρία από έναν πελάτη μας.

Ελευθερία σχεδιασμού και μηδενική συντήρηση
N

Ελευθερία σχεδιασμού και μηδενική συντήρηση

Χωρίς την ύπαρξη ογκωδών θερμαντικών σωμάτων, τα οποία καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο στον τοίχο και στο δάπεδο, τα συστήματά μας αποτελούν το όνειρο κάθε σχεδιαστή. Η ενδοδαπέδια θέρμανση επιτρέπει τη χρήση κάθε τετραγωνικού μέτρου της οικίας τοποθετώντας την επίπλωση, όπου ταιριάζει χωρίς να ανησυχείτε ότι παρεμποδίζετε τα θερμαντικά σώματα.

Το σύστημα δεν απαιτεί καμία συντήρηση.

N

Πλεονεκτήματα υγείας και αυξημένη ασφάλεια

Ένα ενδοδαπέδιο σύστημα θέρμανσης μειώνει την υγρασία και δεν είναι φιλόξενο προς την σκόνη και τα ακάρεα του χαλιού, ενώ η ακτινοβολούμενη θερμότητα μειώνει την κυκλοφορία της σκόνης. Υπάρχουν ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά για αυτούς οι οποίοι υποφέρουν από αλλεργίες και άσθμα.

Επίσης, δεν υπάρχουν πολύ θερμές επιφάνειες χαμηλού επιπέδου, ή ακόμη και μεταλλικές γωνίες οι οποίες εμφανίζονται σε ένα σύστημα θερμαντικών σωμάτων.

Πλεονεκτήματα υγείας και αυξημένη ασφάλεια

Η ενδοδαπέδια θέρμανση σε σύγκριση με τα θερμαντικά σώματα

Κατανομή θερμότητας

Κατανομή θερμότητας

Η επιλογή συστήματος θέρμανσης προσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο κατανέμεται η θερμότητα. Η ενδοδαπέδια θέρμανση παράγει ακτινοβολούμενη θερμότητα η οποία δημιουργεί το συναίσθημα της ζεστασιάς. Ο όρος ακτινοβολούμενη θερμότητα χρησιμοποιείται καθώς η θερμική ακτινοβολία είναι υπεύθυνη για μία σημαντική αναλογία της “θερμικής άνεσης” η οποία επιτυγχάνεται από αυτή την μορφή θέρμανσης.

Τα θερμαντικά σώματα (καλοριφέρ) λειτουργούν θερμαίνοντας τον αέρα ο οποίος τα περιβάλλει, χρησιμοποιώντας την μεταγωγή. Ο αέρας ο οποίος θερμαίνεται από ένα θερμαντικό σώμα ανέρχεται προς την οροφή και από την στιγμή που αυτός ο αέρας ψυχραίνεται κατέρχεται προς το επίπεδο του δαπέδου, ώστε να θερμανθεί από το θερμαντικό σώμα ξανά. Το γεγονός αυτό δημιουργεί μία ροή θερμού και ψυχρού αέρα και αναπόφευκτα θερμά και ψυχρά σημεία, ενώ οι περιοχές κοντά στα θερμαντικά σώματα είναι πιο θερμές από άλλες περιοχές του δωματίου.

Αποτελεσματικότητα και άνεση

Ο τρόπος με τον οποίο κατανέμεται η θερμότητα επιδρά άμεσα στην αποτελεσματικότητα και την άνεση του συστήματος θέρμανσης. Η ακτινοβολούμενη θερμότητα εκπέμπεται και θερμαίνει το δωμάτιο, διατηρώντας τη φυσική υγρασία, ενώ η εξαγωγή θερμού αέρα μειώνει την υγρασία, το οποίο μπορεί να κάνει το δωμάτιο αποπνικτικτό.

Εάν όλο το δάπεδο του δωματίου θερμαίνεται, στην συνέχεια η ακτινοβολούμενη θερμότητα δίδει μία πολύ ομοιόμορφη διάχυση της θερμότητας, ενώ τα συστήματα μεταφοράς θερμότητας θερμαίνουν μία περιοχή και στην συνέχεια απαιτείται κάποιος χρόνος για την κυκλοφορία ώστε να επιτευχθεί το επίπεδο άνεσης. Ο ανερχόμενος αέρας στην περίπτωση μεταφοράς θερμότητας μπορεί να δημιουργήσει δυσφορία και υπερθέρμανση, η οποία με την σειρά της μπορεί να μειώσει τα επίπεδα οξυγόνου και σε τελευταίο στάδιο να προκαλέσει προβλήματα αναπνοής εάν ο αέρας είναι πολύ ζεστός.

Μάθετε πώς λειτουργεί η επιδαπέδια θέρμανση με κάθε τύπο δαπέδου.