Select Page
Είσοδος σε γκαράζ χωρίς χιόνι

Στα ψυχρά κλίματα γνωρίζουμε πολύ καλά τον αγώνα της διατήρησης ενός ανοιχτού δρόμου προς ένα σπίτι ή μια επιχείρηση κατά τη διάρκεια μιας χειμερινής χιονοθύελλας. Αν και δύσκολη, η διατήρηση ενός ανοιχτού δρόμου είναι πολύ σημαντική και αν δεν το κάνετε αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ατυχείς καταστάσεις. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε όλους τους διαφορετικούς τρόπους για την απομάκρυνση του χιονιού και του πάγου από ένα δρόμο ή μονοπάτι καθώς και τα πλεονεκτήματα / μειονεκτήματα του καθενός.

Παραδοσιακές μέθοδοι

Με τόσες πολλές επιλογές απομάκρυνσης χιονιού, μερικές φορές είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ποια μέθοδος είναι η καλύτερη – ειδικά επειδή ο τύπος της χιονόπτωσης και η ποσότητα έχουν αντίκτυπο στην απόφαση.

Γυναίκα φτυαρίζει χιόνι έξω από το σπίτι

Φτυαρίζοντας

Ίσως η πιο κλασική μέθοδος απομάκρυνσης του χιονιού από όλες είναι το φτυάρισμα. Όταν κάτι όμως μας θυμίζει αυτόματα πόνο στην πλάτη, δεν μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος. Παρόλα αυτά, με το χαμηλό κόστος και την έλλειψη επιπτώσεων στο περιβάλλον, το φτυάρισμα παραμένει δημοφιλές.

Για να καθαρίσετε ένα σπίτι ή μια επιχείρηση από το χιόνι με φτυάρι, πρέπει να έχετε χρόνο και σωματική ικανότητα. Κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης χιονοθύελλας, μπορεί να χρειαστεί να φτυαρίσετε πολλές φορές σε όλη τη διάρκεια για να διατηρήσετε μια ανοιχτή είσοδο.

Αλάτι

Σε αυτήν την οικονομική κατηγορία μεθόδου απομάκρυνσης του χιονιού μετά το φτυάρισμα χρησιμοποιούμε αλάτι. Το αλάτι κάνει εξαιρετική δουλειά στο λιώσιμο ελάχιστου πάγου ή συσσώρευσης χιονιού, αλλά δεν είναι ιδανικό για μεγαλύτερες ποσότητες. Η συχνή χρήση αλατιού είναι δημοφιλής, αλλά έχει τα μειονεκτήματά της.

Συνήθως, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων μένουν μακριά από τη χρήση αλατιού λόγω των αρνητικών επιπτώσεων που μπορεί να έχει στους τριχωτούς μας φίλους εάν το καταπιούν. Ακόμη και τα προϊόντα που φέρουν την ένδειξη “φιλικά προς τα κατοικίδια” μπορεί να περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες.

Δεν είναι μόνο τα κατοικίδια ζώα που υποφέρουν από τη χρήση του αλατιού που λιώνει το χιόνι. Η χρήση του αλατιού επιβαρύνει και το περιβάλλον. Μόλις απλωθεί, το αλάτι δεν μπορεί να συλλεχθεί πίσω από το έδαφος ή τις υδάτινες οδούς. Οι επιπτώσεις αυτής της προσθήκης στο περιβάλλον μας έχουν μελετηθεί και τα ευρήματα δείχνουν ότι τα οικοσυστήματα και η ανθρώπινη υγεία υποφέρουν από αυτό.

Συσσώρευση χιονιού

Χιόνι που φυσάει

Για τους ιδιοκτήτες σπιτιού που έχουν βαρεθεί την απομάκρυνση του χιονιού, αλλά δεν είναι έτοιμοι να μεταβιβάσουν την ευθύνη σε κάποιον άλλο, οι εκχιονιστές προσφέρουν μια διαφορετική προσέγγιση. Ενώ εξακολουθεί να απαιτείται να μαζευτείτε και να βγείτε έξω, οι εκχιονιστές μειώνουν σημαντικά την απαίτηση για σωματική ικανότητα όταν πρόκειται για την απομάκρυνση του χιονιού.

Ακούγεται υπέροχο, σωστά; Εδώ έρχονται τα κακά νέα. Να είστε έτοιμοι να ξοδέψετε κάποια χρήματα! Τα εκχιονιστικά μηχανήματα είναι δαπανηρά και απαιτούν συχνά συντήρηση. Επιπλέον, λειτουργούν με καύσιμα ή ηλεκτρικό ρεύμα, τα οποία επίσης αυξάνουν τον συνολικό λογαριασμό.

Τα πρόσθετα έξοδα είναι ένα πράγμα, και ένα άλλο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε είναι η αποθήκευση. Η αποθήκευση ενός εκχιονιστικού μηχανήματος μπορεί όχι μόνο να είναι μια εργασία που περιλαμβάνει την αποστράγγιση των υπόλοιπων καυσίμων, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένα ογκώδες αντικείμενο. Ενώ κάποιοι μπορεί να έχουν ιδανική αποθήκευση για ένα τέτοιο αντικείμενο, πολλοί μπορεί να δυσκολεύονται να αποθηκεύσουν ένα τόσο μεγάλο κομμάτι εξοπλισμού.

Δρόμος χωρίς χιόνι

Συστήματα τήξης χιονιού και αποπάγωσης

Για τους ιδιοκτήτες σπιτιών και επιχειρήσεων που αναζητούν τον πιο αξιόπιστο τρόπο για να διατηρήσουν την ιδιοκτησία τους απαλλαγμένη από πάγο και χιόνι, συνιστάται η εγκατάσταση ενός συστήματος αποπάγωσης χιονιού. Αυτό που μπορεί να μοιάζει με ένα δύσκολο έργο μπορεί να γίνει απλό με τις νέες επιλογές που διατίθενται στην αγορά. Τα συστήματα αποπάγωσης χιονιού αυξάνουν την αξία της ιδιοκτησίας και προσφέρουν ηρεμία με επιλογές αυτοματοποιημένης ενεργοποίησης.

Το σύστημα αποπάγωσης αποτελείται από ηλεκτρικά καλώδια ενσωματωμένα στο ίδιο το υλικό του οδοστρώματος. Η εγκατάσταση ενός εξωτερικού ηλεκτρικού συστήματος ενδοδαπέδιας θέρμανσης εξοικονομεί συνήθως χρήματα στους πελάτες σε σύγκριση με την πρόσληψη υπηρεσιών αποχιονισμού ή εκχιονισμού. Το σύστημα αποπάγωσης έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ενεργοποιείται με το πρώτο σημάδι βροχόπτωσης κάτω από το μηδέν, ώστε να εξασφαλίζεται πάντα μια επιφάνεια χωρίς χιόνι και πάγο. Η λειτουργία με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζει την ασφάλεια και την αποδοτικότερη χρήση του συστήματος, επειδή θερμαίνει την επιφάνεια πάνω από το μηδέν μόνο όταν είναι απαραίτητο.

Τα θερμικά καλώδια μπορούν να εγκατασταθούν στην επιφάνεια του εδάφους ή σε υφιστάμενο δρόμο/διάδρομο, άσφαλτο, σκυρόδεμα ή κάτω από πλακόστρωτα. Τα θερμικά καλώδια δεν απαιτούν επίσης καμία συντήρηση. Μόλις εγκατασταθεί, το σύστημα μπορεί να ξεχαστεί πρακτικά. Αυτό το πλεονέκτημα εξυπηρετεί τόσο τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων όσο και τους ιδιοκτήτες σπιτιού.

Τα ηλεκτρικά συστήματα αποπάγωσης είναι η μόνη επιλογή χωρίς χημικά για τον καθαρισμό του χιονιού από δρόμους και πεζοδρόμια.

Τοποθετήθηκαν καλώδια αποπάγωσης χιονιού

Συμπερασματικά

Αν και μερικές φορές είναι δύσκολο και δυσάρεστο, δεν μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι η απομάκρυνση του χιονιού είναι αδύνατη λόγω των πολλών μεθόδων που είναι διαθέσιμες σήμερα. Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για σπίτι ή επιχείρηση, η απομάκρυνση του χιονιού είναι σημαντική για την ασφάλεια και πρέπει πάντα να διατηρείται μια ανοιχτή είσοδος/έξοδος. Είναι σημαντικό να σχεδιάζετε την απομάκρυνση του χιονιού όταν ζείτε σε ψυχρό κλίμα με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες. Δείτε τη σειρά προϊόντων μας για την απομάκρυνση του χιονιού και ζητήστε προσφορά όταν είστε έτοιμοι.

Πώς να αγοράσετε ένα σύστημα Warmup?

Απλά συμπληρώστε τη σύντομη φόρμα αίτησης προσφοράς με τις λεπτομέρειες του έργου και θα σας δείξουμε στο το τέλειο σύστημα για τις απαιτήσεις καθώς και τον τρόπο αγοράς του.

Αίτημα προσφοράς




Like this article? Share it with your friends.
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email