Select Page

Η ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση είναι έως και 40% πιο αποδοτική από τις παραδοσιακές μεθόδους θέρμανσης και με αυτή τη βελτιωμένη απόδοση μπορούμε να προσβλέπουμε σε σημαντική εξοικονόμηση και στο ενεργειακό κόστος. Σε αυτόν τον οδηγό θα διερευνήσουμε πώς η μείωση του χρόνου εκκίνησης του συστήματος ενδοδαπέδιας θέρμανσης μπορεί να οδηγήσει σε εξοικονόμηση. Θα συζητήσουμε:

  • Τι σημαίνει “χρόνος εκκίνησης”
  • Πώς οι ταχύτεροι χρόνοι θέρμανσης δαπέδου οδηγούν σε χαμηλότερο κόστος
  • Τα οικονομικά οφέλη εξοικονόμησης της μόνωσης στην ενδοδαπέδια θέρμανση
  • Πώς να αγοράσετε μια ολοκληρωμένη λύση ηλεκτρικής ενδοδαπέδιας θέρμανσης

Τι σημαίνει “χρόνος εκκίνησης”

Ο χρόνος εκκίνησης είναι ο χρόνος που απαιτείται για να φτάσει το θερμαινόμενο δάπεδο στην επιθυμητή θερμοκρασία, ο οποίος μπορεί επίσης να αναφέρεται ως χρόνος “προθέρμανσης”. Κατά τη διάρκεια του χρόνου εκκίνησης, το σύστημα θέρμανσης δαπέδου θα λειτουργεί με ισχύ 100% μέχρι να φτάσει στην απαιτούμενη θερμοκρασία. Μόλις το σύστημα φτάσει σε αυτή τη θερμοκρασία-στόχο, θα πρέπει να διατηρήσει αυτή τη θερμοκρασία μόνο με την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση – πράγμα που σημαίνει ότι χρησιμοποιεί πολύ λιγότερη ενέργεια από ό,τι κατά τη διάρκεια του αρχικού χρόνου εκκίνησης. Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο γρήγορα θερμαίνεται το σύστημα, τόσο λιγότερη ενέργεια χρησιμοποιεί και, επομένως, τόσο φθηνότερη θα είναι η λειτουργία του.

Η θερμοκρασία στόχος ρυθμίζεται με τη χρήση ενός Θερμοστάτη ή με τη χρήση του MyHeating smartphone app. Αυτοί οι έξυπνοι θερμοστάτες θα ενισχύσουν επίσης την αποδοτικότητα του συστήματος της ηλεκτρικής ενδοδαπέδιας θέρμανσης. Μάθετε περισσότερα για τα πολλά οφέλη της ηλεκτρικής ενδοδαπέδιας θέρμανσης στην ιστοσελίδα μας στον οδηγό αγοράς ηλεκτρικής ενδοδαπέδιας θέρμανσης.

Πώς να μειώσετε το χρόνο εκκίνησης του συστήματος θέρμανσης;

Η εγκατάσταση ενός ηλεκτρικού συστήματος ενδοδαπέδιας θέρμανσης είναι συνήθως οικονομικότερη απ’ ό,τι νομίζουν οι άνθρωποι και η αυξημένη ενεργειακή του απόδοση μπορεί να συμβάλει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και στην εξοικονόμηση χρημάτων μακροπρόθεσμα. Οι ειδικοί θέρμανσης της Warmup δοκιμάζουν συνεχώς τα συστήματα και αναπτύσσουν νέες τεχνολογίες για να βρουν τους καλύτερους τρόπους βελτιστοποίησής τους και να παρέχουν τους βέλτιστους τρόπους για τη μείωση των σχετικών λειτουργικών εξόδων. Η εκτεταμένη έρευνα που έχουμε διεξάγει σχετικά με την επίδραση της μόνωσης στη χρήση ενέργειας έχει δείξει ότι η ποιοτική μόνωση δαπέδου είναι το κλειδί για τη βελτίωση των χρόνων εκκίνησης που με τη σειρά της συμβάλλει στη μείωση των λειτουργικών εξόδων.

Η τοποθέτηση μόνωσης σε ένα ηλεκτρικό σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης είναι ζωτικής σημασίας για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης του συστήματος. Η χρήση μόνωσης με ενδοδαπέδια θέρμανση, όχι μόνο θα βελτιώσει τους χρόνους εκκίνησης του συστήματος, αλλά βοηθά επίσης στην πρόληψη της απώλειας θερμότητας μέσω των δαπέδων, εξασφαλίζοντας ότι η θερμότητα που παράγεται από το σύστημα παραμένει στο δωμάτιο. Η μείωση της συνολικής απώλειας θερμότητας ενός σπιτιού θα βελτιώσει δραματικά την ενεργειακή του απόδοση, επιτρέποντας στο σύστημα να ζεστάνει ένα χώρο πιο γρήγορα, μειώνοντας παράλληλα τη σπατάλη ενέργειας.

Ποια λύση μόνωσης είναι η καλύτερη;

Η γκάμα των ηλεκτρικών θερμικών καλωδίων δαπέδου και των θερμικών ταπήτων μας, είναι ιδανική για να χρησιμοποιείται με τις καινοτόμες μονωτικές μας πλάκες. Η μονωτική πλάκα Warmup κατευθύνει τη θερμότητα εκεί που πρέπει να είναι, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί και ως ανθεκτική πλάκα για μεγαλύτερη σταθερότητα. Κατασκευασμένη από εξηλασμένη πολυστερίνη, η μονωτική πλάκα είναι επενδεδυμένη και στις δύο πλευρές με πλέγμα υαλοβάμβακα ενσωματωμένο σε λεπτό τσιμεντοπολυμερές κονίαμα. Η μονωτική πλάκα είναι ανθεκτική και αδιάβροχη και μπορεί να αντέξει εντυπωσιακά φορτία βάρους 30 τόνων ανά τετραγωνικό μέτρο. Διατίθεται σε διάφορα πάχη και είναι κατάλληλη για τις περισσότερες εφαρμογές.

Το μονωμένο υπόστρωμα Warmup είναι ένα λεπτό, αλλά αποτελεσματικό θερμικό φράγμα που μειώνει επίσης τον θόρυβο επαφής και δεν περνά η υγρασία. Έχει αναπτυχθεί ειδικά για να συμπληρώνει το σύστημα θέρμανσης με φύλλο κάτω από μαλακά και ελαστικά δάπεδα, όπως χαλί, βινύλιο και λινέλαιο.

Πόσο θα μειωθούν οι χρόνοι θέρμανσης;

Με βάση εκτεταμένη έρευνα, όταν χρησιμοποιούνται μονωτικές πλάκες Warmup σε συνδυασμό με τη θέρμανση δαπέδου, ο χρόνος θέρμανσης μειώθηκε σημαντικά. Το δάπεδο μπορεί να θερμανθεί σε μόλις 20 λεπτά όταν χρησιμοποιείται μόνωση σε σύγκριση με πάνω από 2 ώρες σε ένα μη μονωμένο δάπεδο. Αυτό όχι μόνο συνιστά εντυπωσιακή εξοικονόμηση λειτουργικών δαπανών, αλλά σημαίνει επίσης ότι ο χρόνος που απαιτείται για να είναι το δάπεδο ζεστό και άνετο είναι σημαντικά ταχύτερος.

Με την ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση, το καλύτερο σημείο για την εγκατάσταση μόνωσης είναι ακριβώς κάτω από το σύστημα θέρμανσης. Το μονωτικό υλικό θα σταματήσει τη θερμότητα να εξαπλωθεί προς τα κάτω, αντανακλώντας την μόνο προς το επάνω μέρος του δαπέδου. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν το υπόστρωμα είναι σκυρόδεμα, καθώς μια μη μονωμένη βάση μπορεί να καθυστερήσει δραματικά την θέρμανση στο τελικό δάπεδο.

Παρακάτω παρουσιάζουμε έναν ενημερωτικό οδηγό σχετικά με τους χρόνους εκκίνησης (θέρμανσης) του δαπέδου για τις ενδοδαπέδιες λύσεις θέρμανσης της Warmup με διαφορετική κατασκευή υποδαπέδου. Όπως φαίνεται, η υψηλής ποιότητας μόνωση βελτιώνει σημαντικά την απόκριση της ηλεκτρικής θέρμανσης δαπέδου.

Κατασκευή δαπέδου Χρόνοι θέρμανσης
Μονωμένο σκυρόδεμα (μόνωση κάτω από το κονίαμα) 2-5 ώρες
Μη μονωμένο σκυρόδεμα 2-8 ώρες
Σκυρόδεμα με θερμομονωτική πλάκα 10mm Warmup 25 λεπτά
Σκυρόδεμα με θερμομονωτική πλάκα 50mm Warmup 20 λεπτά

Πού να αγοράσω ένα ηλεκτρικό σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης Warmup;

Όταν αναζητάτε μια πιο βιώσιμη λύση θέρμανσης που μπορεί να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να εξοικονομήσει χρήματα από τους λογαριασμούς ενέργειας, τότε ζητήστε προσφορά σήμερα. Απλά εισάγετε τα στοιχεία του έργου και εμείς θα επιλέξουμε το καλύτερο σύστημα για τις ανάγκες του.

Πώς να αγοράσετε ένα σύστημα Warmup?

Απλά συμπληρώστε τη σύντομη φόρμα αίτησης προσφοράς με τις λεπτομέρειες του έργου και θα σας δείξουμε στο το τέλειο σύστημα για τις απαιτήσεις καθώς και τον τρόπο αγοράς του.

Αίτημα προσφοράς




Like this article? Share it with your friends.
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email