Select Page

Η ιδιοκτησία μιας παλιάς κατοικίας σημαίνει φροντίδα. Ωστόσο, η θέρμανση ενός παλιού σπιτιού μπορεί να είναι μια πρόκληση:

  • Προσαρμόζετε συνεχώς τη θερμοκρασία προς τα πάνω ή προς τα κάτω προσπαθώντας να τη διατηρείτε σταθερή
  • Υψηλό κόστος συντήρησης του παλιού συστήματος
  • Εξαιρετικά υψηλή κατανάλωση ενέργειας το χειμώνα

Χάρη στις σύγχρονες εξελίξεις στην ηλεκτρική θέρμανση, είναι δυνατόν να προσθέσετε μια αποδοτική, αθόρυβη και καθαρή πηγή θερμότητας χωρίς να καταλαμβάνετε περισσότερο χώρο για πρόσθετο εξοπλισμό.

Προκλήσεις της θέρμανσης ενός παλιού σπιτιού

Η διείσδυση του αέρα είναι ο εχθρός κάθε συστήματος θέρμανσης και για να μην εισχωρήσει, πρέπει να γνωρίζετε πώς εισέρχεται. Όταν αναβαθμίζετε την υπάρχουσα πηγή θερμότητας, η εξεύρεση του χώρου για αυτήν μπορεί επίσης να αποτελέσει πρόκληση.

Κακή μόνωση

Η απώλεια θερμότητας μέσω μιας μη μονωμένης στέγης μπορεί να φτάσει το 40%. Υπάρχουν και άλλες επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν από την κακή μόνωση της στέγης:

  • Συσσώρευση υγρασίας στην οροφή
  • Ζημιά στο περίβλημα της οροφής
  • Θέματα μούχλας και υγρασίας

Εάν οι τοίχοι δεν είναι σωστά μονωμένοι, τα προβλήματα θα επιδεινωθούν.

Σχέδια

Ένα σπίτι με ελλιπή μόνωση θα χάσει θερμότητα μέσω μεταφοράς, αγωγιμότητας και ακτινοβολίας. Η απώλεια θερμότητας από ρεύματα στα παράθυρα, τους τοίχους και τις εξόδους στους εξωτερικούς τοίχους οφείλεται στη μεταφορά. Ο κρύος αέρας που εισέρχεται στο σπίτι θερμαίνεται από τον αέρα του σπιτιού και ανεβαίνει στο ταβάνι. Εάν η οροφή δεν είναι μονωμένη, τότε αυτή η θερμότητα συνεχίζει να διαφεύγει από το σπίτι.

Χώρος για εξοπλισμό

Μια σημαντική ανησυχία όταν πρόκειται για την αναβάθμιση της θέρμανσης είναι η τοποθεσία: πού θα εγκατασταθεί; Τα περισσότερα παλαιότερα σπίτια δεν χτίστηκαν με επιπλέον δωμάτια, οπότε η εύρεση ενός χώρου για να περιέχει ένα σύστημα θέρμανσης μπορεί να είναι πρόκληση. Οι επιλογές μπορεί να είναι περιορισμένες χωρίς να θυσιάζεται ένα υπάρχον δωμάτιο για την εγκατάσταση μιας μονάδας θέρμανσης.

Στρατηγικές για να θερμάνετε αποτελεσματικά ένα παλιό σπίτι

Κάθε σπίτι θα χρειαστεί μερικές προσαρμογές για να το κάνει ενεργειακά αποδοτικό. Οι περισσότερες από αυτές τις «διορθώσεις» είναι εύκολες και δεν θα σπάσουν τον τραπεζικό λογαριασμό, αλλά θα πρέπει να ολοκληρωθούν πριν από την εγκατάσταση ενός νέου συστήματος θέρμανσης για να διασφαλιστεί ότι λειτουργεί με κορυφαία απόδοση.

1. Αναβάθμιση της μόνωσης

Η προσθήκη μόνωσης στην οροφή είναι εύκολη. Μεγάλο μέρος της θερμότητας διαφεύγει μέσω της οροφής, οπότε είναι λογικό να διορθώσετε πρώτα αυτό το σημείο. Υπάρχουν 3 επιλογές που μπορούν να γίνουν χωρίς την πρόσληψη επαγγελματία:

  • Μόνωση φυσητή
  • Θερμομόνωση
  • Και τα δυο

Μπορεί να είναι ένα έργο του Σαββατοκύριακου και θα εξοικονομήσει το ενεργειακό κόστος.

Εάν οι τοίχοι δεν είναι καλά μονωμένοι, υπάρχουν δύο επιλογές για να το διορθώσετε. Εάν ανακαινίζετε το σπίτι και είναι στον προϋπολογισμό, αφαιρέστε τη γυψοσανίδα και τοποθετήστε μόνωση από υαλοβάμβακα σε όλο το σπίτι. Εάν η αφαίρεση του τελικού υλικού τοίχου δεν αποτελεί επιλογή, η μόνωση μπορεί να εμφυσηθεί στις κοιλότητες του τοίχου. Αυτό μπορεί να γίνει από εσάς ή μπορεί να προσληφθεί ένα συνεργείο. Ένα σωστά μονωμένο σπίτι θα προσθέσει χρόνια ζωής στο σύστημα θέρμανσης και θα αυξήσει την αξία μεταπώλησης του σπιτιού.

2. Βεβαιωθείτε ότι τα παράθυρα και οι πόρτες είναι σωστά σφραγισμένα

Μια περιοχή που συχνά ξεχνιέται είναι τα παράθυρα και οι πόρτες: η επισκευή γύρω από την εξωτερική επένδυση και η προσθήκη αφρώδους μόνωσης στο εσωτερικό. Η προσθήκη σοβατίσματος στο εξωτερικό είναι απλή και δεν απαιτεί την αφαίρεση οποιασδήποτε επένδυσης. Ωστόσο, για να προσθέσετε μόνωση γύρω από τα παράθυρα και τις πόρτες από το εσωτερικό, πρέπει να αφαιρεθεί η επένδυση. Θα απαιτήσει κάποια προσπάθεια, αλλά η ανταμοιβή είναι ένα πιο ζεστό σπίτι για λιγότερα χρήματα.

3. Εγκαταστήστε ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση

Μια επιλογή είναι η εγκατάσταση ηλεκτρικής θέρμανσης δαπέδου. Με τη θέρμανση ολόκληρου του δαπέδου, οι άνθρωποι και τα περιεχόμενα του δωματίου θερμαίνονται χωρίς να υπερθερμανθεί ο αέρας του δωματίου. Δεν απαιτείται επιπλέον χώρος, καθώς λειτουργεί ακριβώς κάτω από το δάπεδο και απαιτεί πολύ μικρό ύψος δωματίου – συνήθως λιγότερο από 2 cm. Η ηλεκτρική θέρμανση δαπέδου παρέχει:

  • Καθαρή, άνετη και αθόρυβη θέρμανση
  • Αποδοτική μακροχρόνια λειτουργία
  • Χωρίς συντήρηση
  • Χαμηλότερη μηνιαία κατανάλωση ενέργειας από άλλα συστήματα
  • Εύκολη εγκατάσταση

Κάποτε, η ηλεκτρική θέρμανση δαπέδου ήταν επιλογή μόνο για τους πλούσιους, αλλά τώρα είναι προσιτή στους περισσότερους ιδιοκτήτες σπιτιού.

4. Εγκαταστήστε έναν προγραμματιζόμενο θερμοστάτη

Η ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανσης είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την παροχή συμπληρωματικής θέρμανσης σε ένα δωμάτιο ή σε ολόκληρο το σπίτι. Με την προσθήκη ενός έξυπνου προγραμματιζόμενου θερμοστάτη το σύστημα επωφελείται από την αυτόματη θέρμανση ελεγχόμενης ζώνης. Ο θερμοστάτης όχι μόνο ελέγχει τη θερμοκρασία, αλλά μαθαίνει επίσης πώς θερμαίνεται και ψύχεται ένα δωμάτιο και ανταποκρίνεται σε αυτές τις αλλαγές χρησιμοποιώντας ακριβείς χρόνους ενεργοποίησης και απενεργοποίησης για να βελτιστοποιήσει το επίπεδο άνεσης του δωματίου. Ένας προγραμματιζόμενος θερμοστάτης θα ενεργοποιήσει την ενδοδαπέδια θέρμανση μόνο κατά τις ώρες που χρησιμοποιείται το δωμάτιο, σε αντίθεση με άλλα συστήματα που θερμαίνουν κάθε δωμάτιο του σπιτιού κατά τη διάρκεια κάθε κύκλου.

5. Έλεγχος και βελτιστοποίηση της χρήσης ενέργειας

Ως τελικό βήμα για τη βελτιστοποίηση της χρήσης ενέργειας, εξετάστε το ενδεχόμενο να κάνετε έναν επαγγελματικό ενεργειακό έλεγχο στο σπίτι, ο οποίος μπορεί να εντοπίσει τις πηγές διαρροής αέρα και απώλειας θερμότητας, και θα παρέχει επίσης ένα σχέδιο για τη διόρθωση τυχόν προβλημάτων που θα βρεθούν.

Ωστόσο, ένας απλός έλεγχος μπορεί να πραγματοποιηθεί με προσεκτικό έλεγχο για κενά στα δάπεδα και γύρω από τις εξωτερικές πόρτες. Ελέγχετε τακτικά τις στεγανωτικές ταινίες στις πόρτες και τα παράθυρα και αντικαταστήστε τα αν χρειάζεται. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας και κρατάτε τα φώτα σβηστά εκτός αν βρίσκεστε στο δωμάτιο. Ελέγξτε το εξωτερικό του σπιτιού για εμφανείς ρωγμές από όπου μπορεί να εισέλθει αέρας.

Επιλέξτε ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση για καλύτερα αποτελέσματα.

Όταν εξετάζονται όλες οι επιλογές για την αναβάθμιση του παλιού συστήματος θέρμανσης, η ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση είναι η καλύτερη, διότι:

  • Είναι αθόρυβη και ασφαλής.
  • Δεν υπάρχουν κινούμενα μέρη που πρέπει να συντηρούνται και η σκόνη  δεν διαχέεται στο σπίτι.
  • Η τιμή του είναι ανταγωνιστική σε σχέση με άλλα συγκρίσιμα συστήματα.
  • Είναι μια εξαιρετική λύση για ένα μόνο δωμάτιο ή για ολόκληρο το σπίτι.

Στη Warmup, ειδικευόμαστε στην ηλεκτρική ενδοδαπέδιας θέρμανση και έχουμε αναπτύξει προϊόντα που παρέχουν ευκολία στην εγκατάσταση και βέβαια ανώτερες επιδόσεις. Οι εγγυήσεις μας είναι οι καλύτερες στον κλάδο και η ιστοσελίδα μας διευκολύνει την επιλογή ενός συστήματος θέρμανσης.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για μια δωρεάν προσφορά ή μιλήστε με την ομάδα ξυπηρέτησης πελατών μας για να δει πώς η Warmup μπορεί να είναι η λύση θέρμανσης.

Πώς να αγοράσετε ένα σύστημα Warmup?

Απλά συμπληρώστε τη σύντομη φόρμα αίτησης προσφοράς με τις λεπτομέρειες του έργου και θα σας δείξουμε στο το τέλειο σύστημα για τις απαιτήσεις καθώς και τον τρόπο αγοράς του.

Αίτημα προσφοράς




Like this article? Share it with your friends.
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email